Als badmintonner heb je kwaliteitsvol materiaal nodig zoals een racket, schoenen, shuttles en kledij. Hiervoor werkt BD Opslag samen met Racketpro (vroeger Belvu) en Babolat. Leden kunnen in de club vragen naar materiaal of gewoon eens langs gaan bij Badmintonpro. Spelers die op proef komen kunnen steeds gebruik maken van een racket van de club en plastic shuttles.

Racketpro onderscheidt zich door een ruime, fysiek gespecialiseerde badmintonwinkel naast een webshop. Je kan rackets voelen, schoenen passen én tesamen technisch advies krijgen. Jaarlijks wordt er ook een testavond georganiseerd op de club.

WEBSHOP: www.racketpro.be

AFHAAL(PAS)PUNT & SHOWROOM:  Vremdesesteenweg 240, Boechout

Open op gevarieerde tijdstippen.  Klik hier, bekijk de openingsmomenten of prik jouw persoonlijke afspraak  

Kom je graag een ander moment? Bel me even 0473 320 620 of stuur een mailtje

Een racket

Ten eerste heb je natuurlijk een badmintonracket nodig. Als je komt proefspelen, kan je gebruik maken van een racket van de club. Hierna dien je zelf 1 of als je competitie speelt best meerdere rackets aan te schaffen.  Je kan altijd advies vragen voor de geschikte racket voor elk type speler en prijsklasse, in de club, bij de winkel van Belvu of met de rackettool op hun webshop.

Een sportoutfit

Om te kunnen badmintonnen heb je eigenlijk alleen een t-shirt, korte broek of rokje sportsokken en sportschoenen nodig. Er zijn club t-shirts die je kan aankopen in via de club. De sportschoenen dienen licht en veerkrachtig te zijn met goede steun en een goed profiel. De schoenen mogen niet afgeven in verband met de duurzaamheid van de vloer in de sporthal. Je mag je sportschoenen ook niet buiten gebruiken. 

Een shuttle

Uiteraard heb je ook een shuttle nodig. Er zijn plastic (nylon) shuttles beschikbaar voor alle recreanten. Voor competitiespelers zijn er Babolat shuttles te koop in de club, voor vrij spel of toernooien. Ook voor recreanten die eens graag een recreantentoernooi spelen is het aangeraden om zelf een koker plastic shuttles aan te schaffen.

Een badmintontas

Ten slotte is het handig om een geschikte badmintontas te hebben voor al je materiaal in mee te nemen. Badmintontassen bestaan in verschillende formaten: rugzak, tas met 2 vakken of tas met 3 vakken. Mogelijke aandachtspunten kunnen zijn: stevige handvaten, linten om op de rug te dragen, apart vak voor schoenen, extra zakjes voor o.a. sleutels, vak met isolerend materiaal zodat de racket en shuttles op constante temperatuur blijven. Ook handig is een toiletzak voor het douchemateriaal.